Romanian Historical Objectives (R.H.O.) Program Award

Programul de diplome "Obiective Istorice din Romania" (O.I.R.)

Forum

Post Reply
Forum Home > General Discussion > Best Practices

YO6OWN
Member
Posts: 3

Ce frecvente sunt recomandate pentru un activator? In 2 incercari am constatat ca 2m FM produce rezultate zero chiar daca se pot deschide 2 repetoare din acea locatie.

La frecvente relevante ma refer ca QSO-ul sa treaca de pragul de QSO DX si partenerul de QSO sa fie din tagma celor interesati de vestigii istorice, sa vina o confirmare de vreun anume fel.

80m e ok?


M-ar interesa si alte "Best Practices", cred ca ar fi utile pt toti


73 de yo6ownMay 21, 2010 at 4:21 AM Flag Quote & Reply

Echipa OIR (RHO Team)
Site Owner
Posts: 8

Avem in vedere si o sectiune pentru "Best Practices", dar am aminat introducerea ei deorece dorim sa ne aliniem la recomandrilor colegilor straini din grupurile COTA si WCA. Din pacate, acestea nu sint inca stabilite oficial, iar un exemplu in acest sens il reprezinta chiar frecventele de lucru.


Colegii din COTA si WCA ne-au comunicat ca utilizeaza si intentioneaza sa oficializeze frecventele care sa contina numarul "11", echivalentul COTA pt. 73. Ca exemplu, ne-au dat frecventele 3511 KHz, 7011 KHz etc. Acestea acopera numai portiunile de banda recomandate pentru telegrafie, pentru SSB nefiind luata inca o decizie.


O propunere ar fi ca, pornind de la ideea de a adauga 11 la frecventa de baza pt. CW (ca in exemplul de mai sus), sa adaugam 111 pentru SSB si atunci am avea frecvente de forma 3611 KHz, 7111 KHz etc. Asadar, putem adopta, neoficial, aceste frecvente pentru activitatea OIR.


In ceea ce priveste procedura de apel, nu avem nici aici ceva oficial, dar recomandam apelul CQ COTA de INDICATIV . In ceea ce priveste procedura de trafic, obligatorii ar trebui sa fie controlul si codul OIR al obiectivului activat, iar optional numele si QTH-ul.

May 21, 2010 at 6:31 AM Flag Quote & Reply

You must login to post.